Shanghai, spălătorie pentru 26 de milioane de oameni. Aici, jucătorii de baschet contestă America

Se potrivește perfect aici. Aceasta întruchipează dinamism, ambițiozitate și o oarecare imprudență, deoarece lovește o megalopolă greu de înțeles. Pentru o perioadă scurtă de timp, paisprezece mușcături care își doresc viața – cum ar fi milioane de altele care vin aici din părțile sărace ale Chinei – au fost încorporate în mumia locală pentru o perioadă scurtă de timp.

Va fi dificil, dar peisajul se potrivește, deoarece în Shanghai doar cele mai dure se împing.

Îmi pare rău pentru transpirație?

Campionatul, care este un alt eveniment sportiv gigant din China, găzduiește opt orașe.Poate că doar metropola Beijing, înveselind echipa gazdă, poate experimenta mai mult entuziasm decât grupul E. Deși într-o linie trunchiată, dar totuși ca favorit al turneului.

Reflecțiile celor două încep să afecteze echipa condusă de Tomas Satoransky. Furnica Shanghai. Stația de metrou locală este situată la intersecția a trei linii (dintr-un total de șaptesprezece) pentru un plus de confort.

În sală – o clădire impresionantă pentru 18.000 de spectatori – ultimele câteva detalii urmau să fie finalizate.Cât de utilă ar fi răcoritoare în piscină! Chiar și un om obișnuit cu clima tropicală se simte ca o găleată de transpirație i s-a revărsat pe spate.

„Chiar și mai rău decât căldura sunt tranzițiile dintre căldura din exterior și zonele extrem de climatizate ale hotelului. Aceasta este o povară adăugată pentru organism și cred că va fi similară și în China ”, a judecat căpitanul Pavel Pumprla înainte de a părăsi revizuirea de la Seul în Coreea de Sud.

Nu lăsați socoteala. Shanghai amestecă vatra de vară cu umiditatea cu adevărat enormă, fiind mai mult de nouăzeci la sută miercuri.Când sunteți fericiți pentru orice rafală din râul Yangtze sau chiar plimbați-vă în jurul magazinelor locale cu aer condiționat care atenuează cel puțin parțial un climat altfel aproape insuportabil.

În plus, cerul poate face o mizerie chiar și atunci când Sunteți avertizați la hotel de mesajul: „Există o perioadă de vârfuri fulger și taifunuri care au un impact semnificativ asupra vieții orașului. Închideți geamurile! ”Și joi dimineața, la ora chineză, deja curgeau hectolitri de apă pe străzile Shanghaiului…

Confruntarea cu un uragan sport este egală cu premiera cehă de duminică împotriva americanilor. Va fi dificil să nu fii doborât de vârtejul NBA. „Chiar și lituanienii nu sunt pur și simplu americani”, avertizează antrenorul Ronen Ginzburg.Refacerea strânsă a conceptului baschetului baltic nu necesită pur și simplu un optimism excesiv față de susținătorii aurului.

Cum vor face acest lucru și alte cinci jocuri din grupa E în care cehii vor întâlni Japonia (marți) și Turcia (joi) , să trăiești de fapt Shanghai?

Jucătorii de baschet cehi au fost entuziasmați de sosirea lor, salutați de grupurile de voluntari și de decorația de care China se va bucura.

„La fiecare cinci metri, sigla campionatului, oamenii ne fac poze. Este o lume complet diferită.Faptul că am ajuns la un eveniment atât de mare a fost destul de rapid și greu ”, a declarat alăturatul Vojtěch Hruban, care s-a bucurat de o primă întâlnire plăcută cu Shanghai – berea Pilsner la restaurantul local Bohemia, care va servi ca Casa Cehă în timpul turneului. .

Desigur, în afara coridoarelor oficiale, totul este mai puțin spectaculos. În apropierea unui grup de zgârie-nori care se grăbesc spre cerul de pe ambele maluri ale râului, veți găsi steaguri promoționale pentru turneu și nu numai acolo, dar acest oraș este prea mare și prea ocupat pentru a fi înghițit de o manie de baschet. Poate dacă a sosit LeBron James – dar americanii au ajuns fără superstaruri și ușor de citit.În timp ce prădătorii atacă trecătorii de lux și hotelurile pompoase, dar, de îndată ce vă întoarceți din clasa principală, o gandaci traversează ciorchine de beton și încâlcite de fire electrice atârnă între case…Iadul pentru săraci și un paradis pentru bogați. Cei care stralucesc aici vor fi admirati. Cine se potrivește sau nu reușește, nimeni nu o va mai căuta.

Sau: un loc ideal pentru o descoperire mare. La aceasta se poate adăuga și lista lungă de motivații ale jucătorilor de baschet cehi.