Alavés: Abelardo, cu numere de campioni

Îmbunătățirea prezentată de Alavés cu Abelardo este spectaculoasă. De la sosirea sa la Vitoria, echipa nu a găsit doar un model de joc, dar arată, de asemenea, foarte eficiente și obține rezultate excelente. În șapte zile cu spaniolul, el a adăugat 13 din cele 21 de puncte în joc în Ligă, pe lângă faptul că a dat o imagine excelentă în Cupă. Fanii albiazul au plecat de la disperarea totală să creadă în echipă. În plus față de câștig, Alavés cu Abelardo oferă goluri și un spectacol bun.

Media pe care echipa o acredită în aceste ultime șapte partide de ligă este excelentă.De fapt, dacă ar obține acest procent de puncte în cele 38 de zile ale Ligii, acesta ar depăși 70 de puncte, cifră care poate fi suficientă pentru a intra în pozițiile Ligii Campionilor.

Când De Biasi a fost demis, a doua zi după înfrângerea din derby-ul împotriva lui Eibar (1-2), situația era devastatoare. Colista cu șase puncte, s-a aflat la aceeași distanță cu Deportivo, care a marcat apoi frontiera mântuirii pe locul 17 cu 12, dublu.

În șapte zile, Alavés nu numai că a depășit la galezi, cărora a marcat 9 puncte în această perioadă, dar a avansat și la Levant, care i-a fost în față în nouă.El a adăugat cu 10 puncte mai mult decât granotele.

A patra cea mai bună

În această perioadă de șapte jocuri, Alavés este alături de Villarreal și Athletic de-a cincea cea mai bună echipă din ligă. Doar Barcelona l-a bătut, cu 19 din 21 de puncte colectate, Atlético de Madrid, cu 16, și Eibar, cu 14. Au obținut aceleași puncte, 13, Villarreal și Athletic.

În Pe partea negativă, Sevilla și Las Palmas ies în evidență, cu 7, Malaga, cu 5, Real Sociedad și Deportivo, ambele cu 4 și Levante, cu 3. Alergarea proastă a rivalilor lor în zona inferioară a tabelului i-a permis babazorrosilor să ajungă în zona de permanență.

În Cupă, Alavés a făcut și el statura cu Javier Cabello, care a condus la întoarcerea egalității cu Getafe (3-0), Ca în cazul lui Abelardo.Cu spaniolul, echipa vizitoriană a eliminat Formentera după ce a câștigat ambele jocuri (1-3 și 2-0) și a pus Valencia pe frânghii, care a avut nevoie de inspirația lui Jaume în loviturile de departajare pentru a-l elimina.

Mai compensate

Jucătorii au recăpătat încrederea și, majoritatea, și-au recuperat cea mai bună versiune cu spaniolul. Fernando Pacheco este din nou un portar decisiv, cu opriri.Tânărul Martin continuă să strălucească pe partea dreaptă, spatele a bătut masa cu reapariția lui Laguardia, Tomás Pina și Manu, bine susținuți de Dani Torres când joacă, și-au îmbunătățit performanța în dublu pivot, Ibai și Pedraza s-au rănit de trupă, iar Munir a găsit în John Guidetti complementul său ideal în duo-ul înainte.

Marchează mai multe goluri de la Alavés, apără mult mai bine și, în plus, oferă show în Mendizorroza, unde Abelardo continuă fără pierd. Astfel de cifre remarcabile ies în evidență odată cu începutul dezastruos al sezonului albiazul acasă, unde a pierdut șase din cele șapte

meciurile din prima ligă.