Dumoulin cu genunchiul umflat: A dispărut. Landa după cădere: Yates este nebun

Tom Dumoulin m-ar fi putut întreba de ce trebuie să mi se fi întâmplat mie.

De ce Puccio s-a uitat înapoi și a condus o bicicletă în fața lui.

De ce a trebuit să conduc o mică distanță de el.

De ce am căzut atât de grav de la bicicletă la pământ.

De ce, de ce, de ce…

Pentru că așa situațiile se întâmplă în ciclism. El îi aparține.

„Și sunt din ce în ce mai mulți în ultimul timp”, s-a lamentat Marc Reef , directorul sportiv al grajdului olandez Sunweb.

pregătește-te pentru lupta pentru titlu pe Giro și apoi o singură cădere în masă, în care te implici inocent și speranțele se vor evapora.

L-am experimentat pe Tom Dumoulin complet distrus în scopul celei de-a 20-a etape a Vueltei în 2015.Apoi, pe ultimul munte al ultimei etape montane, Fabio Aru și comanda Astana l-au dezbrăcat fără încetare de tricoul roșu al liderului cursei în atacuri escaladate.

Dar în acel moment crucial al zilei, avea picioare mai slabe decât Aru și în jurul lor și al unei echipe mai slabe.

Acum era diferit. Tocmai s-a trezit într-un loc nepotrivit la un moment nepotrivit.

Ce s-a întâmplat exact în acel moment critic, cu șase kilometri înainte de finalizarea etapei în orașul Frascati? Cicliștii coborau repede la linia de sosire de la o coborâre ușoară pe un drum relativ larg, grajdul Movistar dictând ritmul.

Puccio și-a pierdut echilibrul, a început să cadă spre dreapta, unde l-a îndepărtat imediat pe Ion Izagirro de la Astana.Acesta a fost urmat de un efect de domino, pentru care a fost recomandat și lui Tom Dumoulin să iasă de pe pistă într-un șanț de lângă drum.

“Puccio a căzut, luându-l pe Izagirra cu el. Am fost în fruntea pachetului și nu am avut nicio șansă să îl evit “, a spus mai târziu liderul Sunweba.

Daniel Navarro și mai mulți călăreți Katyusha și Lotta Soudal erau pe teren. Căderea l-a oprit și pe călărețul ceh Jan Hirt . Dimpotrivă, a evitat în mod miraculos Vincenzo Nibali , urmărindu-l pe Pucci.

„La început am auzit la radio doar în mașina echipei că a avut loc o cădere”, a spus Marc Reef de la Sunweb. „Apoi am aflat că Chad Haga este pe teren. La început nu știam despre Tom. Și dintr-o dată auzim că Tom are nevoie de o bicicletă nouă. Am venit la el și am văzut imediat că este bolnav.Sângele i-a picurat din genunchi. ”

La început, Haga nu și-a dat seama că Dumoulin a fost afectat și de cădere. „Am condus pe părțile opuse ale drumului”, a descris Haga. „Sunt O.K., am zburat cu capul în jos de pe bicicletă, dar, din fericire, am aterizat de pe șosea, unde era murdărie și niște grătar pe ea, ceea ce m-a salvat. Tom era mult mai prost. ”

Dumoulin avea și el o bicicletă distrusă. A obținut rapid unul nou, a încercat să-l pornească și să alerge în fața cursei. Dar a aflat curând că nu va funcționa.

„Durere la genunchi. Nu mă pot sprijini pe pedale “, i-a spus el directorului său sportiv Michael Elizjen. A încetinit, și-a înclinat capul până la genunchi, s-a oprit la un moment dat, apoi a călcat, multe abraziuni și lacerații, în special pe ambii genunchi.Aproape întreaga echipă Sunweb s-a adunat în jurul său pentru a-l susține într-un pelerinaj foarte lent până la linia de sosire.

„Este un sport de echipă. Împreună în vremuri bune și în vremuri rele “, a scris Sunweb pe Twitter.

Pierderea lui Dumoulin a crescut până acum. O priveliște neobișnuită. Pilotul, care a fost atât de consistent în Grand Tour în ultimii ani, s-a trezit brusc într-o stare de neputință.

Giro 2017 – primul. Giro 2018 – al doilea. Turul 2018 – al doilea.

El a plătit pentru o garanție de fiabilitate.

Marți, însă, a ajuns la linia de sosire cu un grup de Sunwebs cu o pierdere de 4:04 minute. De la locul cinci în clasamentul cursei, i s-a recomandat locul 56, la 4:30 minute în spatele liderului Primož Roglič.

Dumoulin era palid la față și avea o durere atât de mare încât un maseur Sunwebu se îndreptă spre autobuzul echipei.El a intrat și a făcut o radiografie cu medicul său după aproximativ 20 de minute.

„Ordinea generală a dispărut”, le-a spus reporterilor în așteptare. „Am venit să câștig Giro-ul și am scăzut cu patru minute după patru etape.”

Între timp, partenerul său Chad Haga a speculat într-o dezbatere cu mass-media că lungimile excesive de trei etape consecutive, care măsurau 205 , 220 și de această dată chiar și 235 de kilometri.

„A fost o zi lungă. La sfârșitul acestuia, adrenalina și nervii provoacă situații stresante. În plus, a fost o convenție tehnică “, a adăugat Haga.

După întoarcerea de la radiografie, Dumoulin a reușit să ofere cel puțin câteva vești bune:„ Nu există fracturi. Dar genunchiul este foarte umflat. În ultimii câțiva kilometri, nu am putut să mă sprijin deloc pe pedale.Nu știu ce se va întâmpla mâine. ”

Verona și obiectivul întregii Gira sunt departe, șansele pentru titlu pierdute. S-ar părea mai sensibil să părăsim cursa și să ne pregătim pentru Tur.

„Voi dormi pe el și apoi voi decide”, a spus el.

Pentru Daniel Navarro din Kaťuš, cu claviculă ruptă, cursa s-a încheiat imediat.

Alte victime ale căderii au adormit cu sentimente mai bune. Inclusiv pe Ion Izagirro, despre care se credea că este liderul de rezervă al Astanei în spatele lui Miguel Ángel López, dar care a sosit cu Jan Hirt la linia de sosire cu un deficit de zece minute după cădere.

“Din fericire, am luat doar câteva zgârieturi, nu este groaznic”, a spus Izagirre. „Mai ales că Miguel nu a căzut.A pierdut câteva secunde în fața lui Roglič, dar nu mult. ”

Dar cum s-a întâmplat ca la sfârșitul etapei să se formeze un grup mic în față, în care doar Primož Roglič și câștigătorul ulterior al etapei s-au numărat printre favoriții mai largi din clasamentul general < Richard Carapaz? La scurt timp după prăbușirea în masă, care a avut loc cu șase kilometri înainte de linia de sosire și care a „distrus” pe Dumoulin, a continuat un peloton subțire de aproximativ 40 de membri. Dar apoi a existat o altă cădere în afara vederii camerelor de televiziune de la sensul giratoriu. Și a împărțit pelotonul în mai multe grupuri mai mici.

Aici a căzut Mikel Landa de la Movistar și Simon Yates de la Mitchelton.

Yates a urcat imediat din nou și și-a propus să urmărească cel puțin al doilea grup, care îl includea pe López sau Nibali.Cu ajutorul coechipierilor săi, el a intrat cu adevărat în asta. Au trecut linia de sosire la 18 secunde în spatele grupului lui Roglič, rămânând pe locul doi în general.

„Căderea nu a fost vina nimănui”, a spus Brit după etapă. „A fost o luptă pentru o poziție înainte de urcarea finală la linia de sosire. Astfel de lucruri se întâmplă pur și simplu. ”

Cu toate acestea, Mikel Landa, care a mai pierdut 44 de secunde în fața carambolei, era de altă părere.

„ Yates este de vină ”, a spus Bask unui reporter de ziar. LA FEL DE. „Ticălosul ăla…Yates. Este retardat mental. Conduce ca un nebun. Am căzut din cauza lui. ”

Abia seara târziu Landa și-a cerut scuze pe Twitter lui Yates și fanilor pentru cuvintele sale prea dure într-un moment de revoltă emoțională.

Liderul Mitchelton-Scott i-a spus:„ Nici unul problemă.Înțeleg ce se poate spune într-un astfel de moment. ”

După carambelă, Landa avea lacere pe lateral și brațul stâng, o bicicletă în ruină, a ajuns la linia de sosire pe bicicleta asistentei Lluise Mas.

„Este vorba de ciuperci când se întâmplă lucruri asupra cărora nu aveți control”, a spus el. „Nu am primit un cronometru introductiv și acum acesta. Dintr-o dată am o pierdere de două minute în fața lui Roglič. Nu așa am vrut să încep Giro. ”

Stocul său a scăzut, dar încă nu este complet în afara jocului.

Tom Dumoulin, cu tot respectul pentru calitățile sale, era mai rău.

>

Sportul poate fi crud.