Pochettino v Solskjær: telenovela din Premier League ar putea alerga și alerga

După cum spune managerul lui Tottenham, el a fost pur și simplu purtat de emoția momentului. Pochettino era la acea vreme jucător al Espanyolului și, împreună cu coechipierul său, Toni Jiménez – care acum este antrenorul portarului la Spurs – a urmărit prima repriză de pe locuri care nu erau atât de grozave. Așa că el și partenerul său în crimă au decis să facă upgrade.

Erau la același nivel cu zona VIP și au sărit din bloc în bloc până au ajuns acolo. În mod remarcabil, au spionat două scaune căptușite care erau goale, au sărit în ele și, și mai remarcabil, nu au fost mutate. Fanii Manchester United pe care își doresc ca manager permanent Citiți mai multe

„Ne-am așezat, așa ”, spune Pochettino, făcându-se ca cel mai blând dintre băieți. „Apoi a început a doua jumătate și am urmărit-o de acolo – zona președinților.Când Sheringham a marcat cu 1-1 în ultimul minut, am spus: „Uau, joc uimitor, acum rănit”. Și atunci când Solskjær a marcat, sărbătoream. Cum am strigat un gol pentru Manchester United a fost incredibil! Nu știu de ce pentru că în acel moment eram neutri. Dar atmosfera a fost uimitoare. ”

Este o poveste care rezonează deosebit de tare, deoarece duminică la Wembley, Pochettino’s Spurs iau la cale o echipă United care a fost revigorată sub conducerea interioară a Solskjær. Și, bineînțeles, există o mică problemă despre cine ar putea primi un loc de muncă în permanență în timpul verii.

S-ar putea să fie încă Solskjær, care a câștigat primele cinci meciuri – deși împotriva celor mici -opoziție clasificată – dar, poate mai important, a reacționat la United cu un sentiment de aventură și distracție?Jocul Spurs este primul său test major. Dacă ar fi triumfat, cu siguranță i-ar ajuta cazul.

Sau ar putea fi Pochettino, pe care United și Sir Alex Ferguson îl au în vedere?Ferguson, acum înapoi la sănătate și influență, avansase candidatura lui Pochettino în 2016, postând Louis van Gaal, doar pentru ca Glazers să prefere lucrul mai sigur al lui José Mourinho.

Pochettino își poartă vanitatea mai atrăgător decât Mourinho. zile și de când Old Trafford a demis un bărbat pe care îl consideră prieten, a fost drăguț, jucăuș și sincer răutăcios în diferite momente în ceea ce privește poveștile care îl leagă de United la sfârșitul sezonului. >

Este o telenovelă care promite să alerge și să alerge, deși Pochettino a jucat-o direct pentru o schimbare vineri la conferința de presă dinaintea meciului, când a subliniat că punctele din Premier League erau singurul lucru pe care îl avea în minte.A arătat surprins când a fost întrebat dacă jucătorii săi au glumit cu el în legătură cu slujba United. – Nu, spuse el. „Sunt prea respectuoși.”

A existat tentația de a plăti jocul drept Pochettino versus Solskjær, câștigătorul luând totul, dar acest lucru nu este doar clar, este incorect. Este așa din mai multe motive și cel mai mare este un bărbat numit Daniel Levy, președintele Spurs care, dacă United vine să-l cheme pe Pochettino, le va face incredibil de dificil să-l ia.

timp în care United ar avea pe cine și-ar fi dorit de la Spurs – Sheringham, Michael Carrick, Dimitar Berbatov, chiar dacă mișcarea acestuia din urmă a venit după negocieri sinuoase.Ferguson a descris cu tristă afacerea de a trata Levy ca fiind „mai dureroasă decât înlocuirea mea de șold”.

De atunci a existat o schimbare în relația dintre cluburi și nu doar pentru că Spurs a terminat deasupra United în 2014, 2016 și 2017. După cum a remarcat Pochettino, peisajul economic din Premier League s-a schimbat, făcând toate cluburile mai puternice din punct de vedere financiar și capabile să reziste la uverturile nedorite de la cele mai mari.

Levy a fost mult timp un coșmar pentru dar acum poate fi aproape imposibil. United, de exemplu, a vrut să-l ia pe Eric Dier de la Spurs în 2017.Nu a existat niciodată posibilitatea ca Levy să sancționeze plecarea unui jucător pe care dorea să îl păstreze. „După cum știți foarte bine, Daniel este atât de greu de negociat cu el”, a spus Pochettino. “Pentru diferite cluburi din Anglia să facă afaceri cu el, este atât de dificil.” Mauricio Pochettino ar trebui să respingă United și să facă istorie la Spurs | Eni Aluko Citește mai mult

Pochettino, neobișnuit, nu are agent și a negociat noul contract pe cinci ani pe care l-a semnat în mai anul trecut direct cu Levy.Nu în mod neobișnuit, a crezut că a făcut o treabă bună.

„Pentru mine, dacă era o persoană cu care era ușor să faci afaceri, era Daniel”, a spus Pochettino. „Cred că a fost mai dificil pentru el decât pentru mine, deoarece eu sunt managerul și el nu mă poate supăra.”

Dacă United sau Real Madrid ar încerca să-l ia pe Pochettino vara, este probabil ca dinamica oricărei negocieri între el și Levy ar fi diferită. În favoarea lui Levy ar fi durata contractului lui Pochettino și, esențial, absența unei clauze de răscumpărare în acesta.

După cum a arătat istoria recentă, talentul lui Tottenham nu se îndepărtează de Levy fără o luptă sau, în în unele cazuri, jucând un joc urât de măreție. Întrebați-l doar pe Berbatov.Sau Luka Modric și Gareth Bale.

Dacă Pochettino își dorește o nouă provocare, este posibil să trebuiască să se întrebe cât de greu este pregătit să o facă. Levy a mai fost aici cu unii dintre jucătorii săi și, deși ar fi o experiență nouă cu un manager, el l-ar aborda cu pumni de fier marca.

Ferguson știe asta mai bine decât oricine. El nu a încercat să-l semneze pe Modric, chiar dacă îi plăcea, pentru că nu se mai putea confrunta din nou cu Levy. Pochettino versus Solskjær? Există un al treilea jucător în joc.