Vondroušová l-a învins și pe unchiul la Roma. Plíšková este deja în optimile de finală

Plíšková va juca pentru avansarea în sferturile de finală, ceea ce ar fi egal cu maximul ei local din 2017, cu câștigătoarea duelului american dintre Madison Keys și Sofia Keninová.

În primul set, Republica Cehă a beneficiat de inexactitățile adversarului, care întregul meci a adunat 31 de erori neforțate și în 6 minute a obținut-o cu 6: 3. În setul secund, ea a preluat rapid conducerea cu 4: 0 și nu a renunțat la meci, deși Tomljanovicová a luat-o din nou în final și a reușit să prindă până la 3: 4. Dar nu mai putea întoarce scorul.

„A fost greu pe vremea aceea, sufla mult și era frig. Cred că astăzi cheia a fost serviciul. A făcut multe greșeli și am fost mai răbdătoare.Am ținut schimburi și ea a aruncat-o deseori “, a spus Plíšková. “Primele runde sunt dificile pentru mine, nu am câștigat niciodată nimic la Roma, așa că mă bucur că merg mai departe”, a adăugat ea.

Vondroušová s-a întors în instanță după o pauză medicală de două săptămâni de la participarea sa finală la Istanbul. A pierdut primul set fără probleme în jumătate de oră, dar a jucat treptat și a forțat al treilea set.

În aceasta, Strýcová a fost aproape de primul ei succes în duelurile reciproce, dar nici măcar un avantaj de 5: 2 nu a fost suficient pentru ea și după mai mult de două ore și jumătate a pierdut duelul într-un tie break.

“În final Nu eram un pic mai bun, dar mai fericit “, a spus Vondroušová. „Bara a jucat fantastic, nici eu nu am jucat deloc rău. Dar în primul set, ea nu mi-a permis prea multe.Astăzi m-am luptat în principal și am crezut că o pot întoarce “, a spus câștigătorul.

Unchiul meu a pierdut și el în al doilea turneu pregătitor înaintea lui Roland Garros la simplu în prima rundă.Săptămâna trecută, însă, la Madrid, a obținut gustul la dublu, în care a câștigat titlul împreună cu Sie Shu-wei și s-a ridicat pe locul trio-ului de dublu mondial în clasamentul WTA.

Serena suferă de genunchiul stâng

Vedeta americană Serena Williams a demisionat din turneu din cauza unei leziuni la genunchiul stâng renunță la duelul surorii de miercuri din turul doi cu Venus.

Fostul numărul unu mondial în vârstă de 37 de ani s-a întors luni după o pauză de aproape două luni împotriva calificativei Rebecca Peterson, dar în cele din urmă a părăsit competiția prematur din motive de sănătate, similar cu cele două turnee anterioare din martie la Indian Wells și Miami.A jucat doar trei meciuri complete de la sferturile de finală de la Australian Open.

Alexander Zverev, al patrulea cap la Roland Garros, nu a reușit să câștige generala la simplu masculin. Câștigătorul german al turneului 2017 și-a pierdut meciul de intrare în turul al doilea în fața echipei de acasă Matteo Berrettini de două ori cu 5: 7 și nu va apăra participarea finală din ultimii doi ani.

Grigor Dimitrov din Bulgaria, un nou comisar al Radek Štěpánek, a renunțat și el. În runda de deschidere, fostul trei mondial a fost învins în trei seturi de adversarul german Jan-Lennard Struff.